Aukioloajat: Ma-Pe 8.00-18.00 | Puh 020 756 9690
Eläinlääkintää jo vuodesta 1972!
Valitse sivu

Potilaan valmistelu leikkaukseen

Leikkaukseen tuleva lemmikkinne on hyvä tuoda klinikalle sovittuun aikaan. Leikkaukset suoritetaan anestesiassa, eli lemmikkinne nukutetaan leikkauksen ajaksi. Ennen leikkausta tulisi huomioida muutamia asioita.

Lemmikki tulee paastottaa ennen operaatiota. Ruoka tai juoma mahalaukussa saattaa aiheuttaa rauhoituksen aikana oksennusrefleksin. Tästä syystä ruokapaasto vähintään 12 tuntia, juomapaasto 2 tuntia ennen leikkausta.

Hygienian vuoksi lemmikin tulee olla mahdollisimman puhdas jo ennen klinikalla tehtäviä leikkausvalmisteluja. Turkin tulee olla siisti. Leikkauskohdan tulee olla siisti ja lemmikki olisi hyvä pestä mahdollisuuksien mukaan ennen leikkausta. Tämä tarkoittaa, että esimerkiksi sterilisaatioon tullessa tulisi lemmikin vatsan alue pestä, jos mahdollista.

Käyttäkää lemmikkinne tarpeillaan ennen vastaanotolle tuloa.

Lemmikki luovutetaan leikkauksen jälkeen vasta kun eläin on heräämässä tai kokonaan hereillä. Lämmin peite tai huopa on hyvä ottaa mukaan viimeistään eläintä noudettaessa. Eläintä noudettaessa on hyvä varata tarvittaessa kuljettaja tai avustaja mukaan.