Aukioloajat: Ma-Pe 8.00-18.00 | Puh 020 756 9690
Eläinlääkintää jo vuodesta 1972!
Valitse sivu

Röntgentutkimukset

Röntgenkuvaukset ovat tärkeitä diagnostiikan apuvälineitä mm. monissa sisätautisairauksissa, murtumaepäilyissä ja muissa ortopedisissa ongelmissa. Röntgenkuvasta käytetään myös perinnöllisten sairauksien kartoittamisessa (koirien lonkka- ja kyynärnivelkuvaukset) ja tiineystarkastuksissa. Röntgenkuvauksella saamme tietoa mm. eläimen luustosta, sisäelimistä ja mahdollisista kasvaimista. Natiivikuvausten lisäksi teemme erilaisia varjoainekuvauksia, mm. ruoansulatuskanavan ja virtsateiden varjoainekuvaukset.

Käytössämme olevan sekä suoran että epäsuoran digitaalisen röntgenlaitteiston avulla saamme tarkkoja ja laadukkaita kuvia nopeasti. Asiakas saa halutessaan kuvat itselleen sähköisessä muodossa.

Käytössämme on sekä kiinteät että liikuteltavat röntgenlaitteet. Liikuteltavat laitteet mahdollistavat kuvantamisen myös esim. leikkausten aikana. Näin potilasta ei tarvitse siirtää.

Hyvätasoisten röntgenkuvien onnistuminen edellyttää eläimen paikallaan pysymistä kuvauksen aikana. Tämän vuoksi eläin yleensä rauhoitetaan röntgenkuvauksen ajaksi.